Lima pois kurkusta kotikonstein

Vaikka tavallinen flunssa ja yskä eivät ole haitallisia, jos niitä ei hoideta, ne voivat kehittyä vakavammiksi ongelmiksi, kuten liman muodostumiseksi. Sinun ei tulisi antaa liman ja liman kertyä, koska ne usein viittaavat infektioon. Joten, miten päästä eroon limasta? No, jotkut yksinkertaiset kotihoidot toimivat hyvin!

Lima pois kurkusta kotikonstein
Lima pois kurkusta kotikonstein

Lima on tyyppi limaa, jota muodostuu keuhkoissa ja alemmissa hengitysteissä. Sitä huomataan eniten, kun henkilö on sairas tai hänellä on pitkäaikainen terveysongelma. Limaa muodostuu joissakin kehon osissa, vaikka henkilö olisi sairas. Se suojaa näitä alueita kuivumiselta ja auttaa kehoa puolustautumaan ulkoisia hyökkääjiä, kuten bakteereita ja viruksia, vastaan. Hieman limaa tarvitaan terveessä kehossa, mutta liikaa sitä voi aiheuttaa infektiot, kuten tavallinen flunssa tai influenssa, ärsytys nenässä, nielussa tai keuhkoissa, allergiat, gastroesofageaalinen refluksitauti, tupakointi tai keuhkosairaudet kuten keuhkokuume, COPD, keuhkosyöpä ja kystinen fibroosi.

Joitain tehokkaita tapoja pitää lima hallinnassa ovat ympäröivän ilman kosteana pitäminen, runsas nesteen juominen, yskän tukahduttamatta jättäminen, ylimääräisen liman sylkeminen, suolavedellä gargaraus ja oikeiden lääkkeiden ottaminen, mainitakseni muutamia.

Kuitenkin jotkut kotihoidot ylimääräisen liman poistamiseksi voivat olla tehokkaampia helpottamaan oireita ja helpottamaan potilaan hengittämistä.

Kotikonstit liman ja liman poistamiseksi kurkusta luonnollisesti

Inkivääri-hunajaseos yskän lievittämiseen

Yhdistä ruokalusikallinen hunajaa ja teelusikallinen tuoretta inkiväärimehua. Ota tarvittaessa helpottamaan kurkkukipua ja kuivaa yskää, enintään kolme kertaa päivässä. Inkivääri vähentää kurkkukivun aiheuttamaa turvotusta, kun taas hunaja auttaa rauhoittamaan sitä ja hillitsemään yskäkohtauksia.

Juo paljon vettä

Nesteet auttavat ohentamaan limaa ja estävät sen kertymisen kurkkuusi. Juo runsaasti vettä, teetä ja muita juomia varmistaaksesi, että täytät päivittäiset vesitarpeesi. Napostele vesipitoisia ruokia, kuten keittoa tai hedelmiä. Naiset tarvitsevat päivässä noin 11,5 kupillista (2,7 litraa) vettä, kun taas miehet tarvitsevat noin 15,5 kupillista (3,7 litraa) päivässä. Liman helpottamiseksi juo kuumia nesteitä, kuten lämmintä vettä, teetä tai omenamehua. Lämpö pehmentää ja ohentaa limaa, mikä helpottaa sen poistumista. Tämä auttaa kurkkusi puhdistamisessa.

Gargle suolavedellä

Suolavedellä garglaaminen auttaa puhdistamaan kurkkua ja vähentämään limaa. Lisää 2-3 ruokalusikallista suolaa lämpimään lasilliseen vettä. Ota siemaus suolavettä, pidä sitä kurkussasi kallistamalla päätäsi taaksepäin ja huuhtele muutaman sekunnin ajan. Sylje vesi ulos ja toista. Voit toistaa tämän toimenpiteen tarvittaessa joka toinen tai kolmas tunti päivän aikana. Tämä kotihoito voi auttaa jopa ylempien hengitysteiden infektioiden ehkäisyssä.

Ravitseva ruokavalio infektioiden välttämiseksi

On tärkeää kiinnittää huomiota ruokavalioosi, kun käsittelet liman ongelmia. Poista ylimääräinen lima lisäämällä ruokavalioosi lisää kardemummaa, sipulia, ananasta, inkivääriä, valkosipulia ja paprikoita. Mausteiset ruoat ja korkea chilin määrä toimivat luonnollisina limanpoistajina, mikä saa liman ohentumaan ja alkamaan valua, helpottaen liman poistamista. Lisäksi pyri syömään terveellisesti.

Yrttiteet

Limaa hoidetaan parhaiten piparminttuteellä. Siinä on tulehdusta lievittäviä, ekspektorantteja, mikrobilääkkeitä ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet on todettu poistavan hengitysteiden limakalvot tai liman samalla kun ne vahvistavat kehosi vastustuskykyä sairauksia vastaan. Anna sille aina mahdollisuus välittömään helpotukseen.

Höyry eteerisellä öljyllä

Hengitä höyryä kuumasta vedestä kulhossa, jotta lima löystyy ja ohenee. Voit tehdä sen tarvittaessa kerran tai kahdesti päivässä voidaksesi paremmin. Höyryn hengittäminen on menetelmä, joka voi auttaa poistamaan liman kertymistä hengitysteihisi, mutta muutaman tipan lääkkeellisten eteeristen öljyjen lisääminen veteen voi tehdä siitä paljon tehokkaampaa. Voit jopa käyttää kostutinta tai ottaa lämpimän suihkun.

Nenäsumute

Limakertymän vähentämiseksi ja normaalin hengityksen palauttamiseksi voit kokeilla myös nenäsuihketta tai tippoja. Yleensä nenäsuihke sisältää suolavettä, joka auttaa ohentamaan ja irrottamaan liman. Kun sinulla on limaa, kysy lääkäriltäsi, kuinka kauan sinun pitäisi käyttää sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *